lördag 30 april 2011

Lördag kväll.

Har just nu jättetråkigt...
Hugo är hos en kompis, mamma snackar i telefon som vanligt och pappa kollar på något tråkigt program.
Men rätt skönt att ta det lite lugnt ikväll. Eftermiddagen har vart bra. Har läst ut en bok jag började med i torsdag. Eller läste i torsdags och idag. I stallet tog jag det jättelugnt och myste med märtis massa, och så longera jag henne. Gick bra men blev skapligt yr i huvudet. Borsta även Lillen med och gjorde det vanliga i stallet. Anledningen till att jag Lillen vilar nu är för att han är så smal och har vart hela vintern. Fast han har haft fri tillgång till hö och massa annan mat men nu är det nästen värre så han får vila och få mycket mat så han kan äta upp sig lite. När han inte kan andvända maten att lägga på sig kan han ju inte muskla sig häller. Blir nog bra tror jag. Nu när han får vila 1-2 veckor och så har vi ökat hans foder ännu mer.
Nej nu går jag och lägger mej och kollar på gårdagens big brother avsnitt jag missade. Imorgon är det stallet och Ev sharpman. Och så får vi se vad som händer.

Inte blivit någon bloggning.

Tvärr har det inte hunnits med någon bloggning på några dagar nu men det ska bli bättre nu igen. Igår var jag och Mk och grillade och tältade. Mysigt värre. Tjejsnack på hög nivå. Känndes behövligt. Var lite kallt och sova i ett tält. Fast vi la på var sitt ligg underlag. På med mjukisbyxor nerstoppade i strumoporna, linne, 2 tjocktröjor, dunjacka och mössa. Sovsäck, duntäcke och filt. Kännde att jag skulle behövt ett par vatar.

Igår fick jag dessutom tillbaks nationella proven i svenska MVG på en del och VG på resten. Underbart!
Nu ska jag ner till stallet och fixa och sen rida märta <3

onsdag 27 april 2011

Inga ord bara känslor. SOMMAR!

Musse & jag

spunk

the beautiful thing you are

Onsdag- snart helg!

Hellu alla söta!
Skolan var okej, jobbigt med nationella prov efter bara. När jag kom hem chilla jag galet och sen ner till stallet och fixa det. Båda hästarna fick bli longerade. Efter det tog jag min raska promenad och nu hamna jag här. Nu täckkte jag sätta mej vid tv en stund och kolla på Glee och sen hoppa in i duschen, städa rummet, blogga, ev om jag orkar plugga lite och sen kolla på Big brother och sova :)
Snart är det helg. Gud så skönt det ska bli!
/Hilda

dagen..

Hej
Hej dagen först skola först hade vi
sexualkunskap sen
bild sen
rast sen
svenska sen
lunch sen
planerade vi talangjakten sen
rast sen
matte sen
sluta vi men snart ska jag ut och rida Candis och jogga palle :)

/Hugo

tisdag 26 april 2011

wtf!

Hej
Hej jag har inte spelat ps3 på 8 dagar :O
Men det går inte att spela online för en jÄvla ung jÄvel har hackat ps3 en liten jÄvla 11a åring :O Det är fan inte klokt men jaja dom håller på att bygga upp det.

http://www.youtube.com/watch?v=HDqJ_DZ8FFc

/Hugo
ps:mycket fula ord :P


Innan jag somnar..

Skolan idag, jobbigt.. Men man ska inte klaga när man snart har ett helt sommarlov framför sig!
När jag kome hem blev det luncha hästarna och äta. Sedan ut till stallet och rida mina bebisar varsitt kortare pass i en hage och fix i stallet. När jag kom in stada jag köket lite, duktig som jag är och så baka jag hästgodis till Märtis eftersom det inte duger med socker till damen. Lillplutt därimot tuggar i sig allt frår sten till papper.

Morgondagens planer ser ut sånna som så att det blir skolan och efter det göra nationella prov i engelska. Hem, rida och fixa stallet, hoppas på att jag inte har några homework och försöka ta mej ut på en rask promenad. Eventuellt fixa lite saker på bloggen också, om det blir så lär ni märka :)

Nu ska jag sova så jag orkar med morgondagen och resten av dom kommande dagarna i mitt liv :) puss godnatt.

måndag 25 april 2011

dagen

Hej

Idag blir det skolan sen packa och mocka. sen blir det att åka och träna för Nina med Palle o Candis och ska nog rida miss PRO också :)

/Hugo

Gul på fingrarna efter jodopax...

Det absolut värsta med sommaren är alla knott, myggor, flugor, bromsar mm!
Båda mina hästar har redan blivit uppätna. Framförallt Märta. Från inget till massa på en dag! Tycker så synd om dom stackarna! Tvättat dom "drabbade" områdena med jodopax och smörgt med helosan och märta var lite röd på näsan så där blev det lite helosan sol.



Ska köpa flugtäcken till dom båda. Kollade på ett idag på sharpman men det var rätt dyrt , runt 1500 kroner tror jag. Vissligen var det halva priset på det men eftersom man har 2 hästar som ska ha saker så tycker jag det är bättre att vänta ett kort tag och se om det finns något billigare. Det måste det ju göra. Har ju 1000 andra saker som med behövs införskaffas..
Men bland dom sakerna högst på listan blir flugtäcke.

Lillen red jag ett rijält (stavning) dressyrpass på 1 timma i en hage. Duktig häst.
Haha och mamma red ut på Märtis.

Ridit med MAMMA! :O

Hej !

Idag red jag bara Palle. Red med MAMMA jaa!, mamma red Märta vi red ut en sväng gick bra :P

nu ska jag packa till i morgon (skola) :( och sen kolla på big brother!

/Hugo

jag vill ha

Hej
Hej någon som skulle kunna vara snäll och skänka mig lite pengar XD
Måste spara till några 7...   :)

/Hugo :D

Är i tollstad på ponnytävling

Sitter just nu på läktaren med min kära bror och kollar på lite ponnysar. Rätt tråkit faktiskt. Händer inte så mycket direkt :)sen blir det Sharpman, lite skoj :)

söndag 24 april 2011

.

hej

Glömde blogga i går men det gör jag nu igår när jag red Palle så tvinga mammma mig att rida utan stigbyglar (puuuuuh) jobbigt :P i början  men i slutet var det bra eller vad ska man sig .


/Hugo

upp ner, upp ner, upp ner

Provat sadlar idag igen på Märta. Inte lätt. Får hoppa upp ner, upp ner hela tiden på stackars Märtis. Men vad glad hon ska bli när hon får en egen och bra sadel :)

/Hilda

Vidilab

Nu är det dax  att avmaska (mars-maj) så gå in på,   jetshop.kollamasken.se    handla enkelt och smidigt redan idag !  för mer info gå in på länken     www.kollamasken.nu




/Hugo



Hej har precis varigt ute och ridit Candis i skogen  med Hilda o Lillllpluttttt  roligt :P
Red väll i 1 timme sen blir det att rida Palle ! :D

/Hugo

Kollamasken

Ni missar väl inte bildlänken till höger. 
/HIlda

lördag 23 april 2011

Gjort om lite

Försökte snygga till det lite. Och lite bättre blev det allt tycker jag.
Hoppas ni gillart!'

/Hilda

Strök mej

Porvat sadarna på Märta. Red i den ena idag och tar den andra imorgon. Red inte Lillen idag pga av ryggen. Imorgon skulle jag tävlat men skiter i det för tror inte jag kommer klarat något vidare när ryggen är som den är. Satt senast idag och tjöt på märta för det gör så förbannat ont och det är typ fjärde gången denna vecka.. skit också!

Hämtat några sadlar till märta

Vart på först travshoppen och provat stövlar. Nu vet jag vad jag ska ha för stolek med frågan är bara om jag ska ha  Pioneer eller  Pioneer Crocodile. Har lite svårt att bestämma mej. Sen bar det av till sharpman och hämta 2 sadlar vi ska prova på Märta. hoppas på pessoan.
Nu blir det ta tag i stallet och mina söta hästar.

fredag 22 april 2011

Lillen var en dröm idag!

Red i en hage. Och fyfan vad fin han var! Jobbade han jättemycket i skritt, red på volter, flytta, öppna, galoppfattningar, avbrått  och så red jag mycket på en åtta i både skritt och trav.

Fyra anledningar varför Lillen var så fin idag
  • Jag muta han med socker innan jag börja rida.
  • Han fick va i en stor hage och inte i en paddok, vilket känndes mycket friare för han.
  • Skritta han på en åtta ett bra tag och ställde igenom han noga.
  •  Han fick ibland i mitten av arbeter galoppera på, ett varv i hage så han tröttnade inte.

Några få bilder från ridpasset, eller efter när Lillplutt och jag står i trädgården.

fin fina

Har beställt lite kläder :D






  
                                                  Linne 349kr


                                                    Keps 399kr

                                                   Solglasögon 299kr

/Hugo :D

Bränna häxa på bål...



Kanske lite brutalt, men vafan det är ju bara påsk en gång om året. Lite kul måste man få ha!
Hoppas inga små barn ser detta, eftersom det faktiskt är själva pippi långstrump som fick va den stackars häxa, som brutalt fick lida in i döden...

Långfredag

Vadå långfredag? Timmarna bara rullar iväg!
Hunnite med en massa saker i stallet. En tjej har vart här och ridit lite på Candis. Jag och pappa har fixa allt vatten i alla "somma hagar" vi släppt hästarna på. Dom älskart! Hugo har tagit bort alla hinder på banan och sladdat den. Jag har mockat och fixat och krattat stallplan.
Snart kommer en C-ponny Hugo ska rida och jag ska ta tag i mina hästar.


Ha en trevlig påsk alla :)

så söta

Fick ett mejl förut från Spunks nya ägare med en bild. Så söta! Dom hade ridit deras första cm-hoppning och var nolla. Så duktiga :)

torsdag 21 april 2011

Torsdag

Idag tog jag för första gången på lovet en sovmorgon :) gud så skönt. Var helt död igår kväll så känndes som det behövdes:)
Mimmi har vart här hela dagen fram tills nu. Vi har fixat stallet, snackat skit och jag har ridit märta. Hon gick bra, haha tror hon utnyttjar att hon vet att jag har ont :) busfrö!

Just nu grillar pappa så vi ska snart äta och mysa med familjen :) 

onsdag 20 april 2011

Vart hos Nina från 12;00-16;30

Tränade först Lillen. Gick rätt bra. Men ryggen gjorde så jävla ont.  Hade det inte vart så hade det gått super tror jag :) Hugo red Candis och det gick bra det med. Sen blev det fika och så red vi varsin av Ninas hästar. Gick bra och sen löshoppade vi tre hästar. Fina allihoppa :) haha Hugo och ja var när på att dö eller igentligen inte alls men vi trodde det. haha

När vi kom hem vid halv 6 käka vi och så red jag märta. Jävla ryggfan. Hon va rätt spänd eftersom jag är det pga av ryggen.
Nu är Mimmi här och vi ska kolla film tror jag. Är sjukt trött.

Träning idag istället

Blev tyvärr ingen träning igår. Så alla hästarna fick skritta. Grabbarna till Medevi i ca 50 min och tjejorna i en stor hage ca 30 min.

Idag gick jag upp vid 8 och käka, fixa proverna till Vidilab och sen blev det en liten joggingtur. Ingen bra ide' när kroppen/ryggen är som den är. Och så blev det mocka och fixa stallet. Nu ska jag snart gå ner till stallet och göra iordning Lillen och vänta på att mamma ska komma hem, hon är nämligen hos vetrinären och söver ner Cilla och  klipper henne. Knäpphund.
Trött Cilla :)

tisdag 19 april 2011

Bilder på gården del 2


     



Lite bilder på trädgården och utsidan av huset :)

Frågestund

Om det nu blir några frågor, vilket vi hoppas avslutas frågestunden i slutet av veckan. Kanske lördag.
Kommertera vilket inlägg du vill med din fråga (hälst detta inlägg, men gör inte om det inte är detta)
Både kommer vara med och svara på frågorna.

Tisdag

Godmorgon alla söta :)
Snart kommer en gammal vän till mamma. Han hjälpte henne och pappa med deras hster dom födde upp förr, på den tiden inte jag fanns :) Han jobbar även på vreta så kan ju vara intressant :)
Sen blir det att mocka, rida märta och lite annat och ikväll träning med Lillen :)

Sommar..
Ett tråkigt inlägg från Hilda :)

måndag 18 april 2011

Kan aldirg glömma dej

Har idag planterat lite blommor på Lennarts grav. Kommer aldrig i hela mitt liv sluta sakna dej.

Du var en del av mej, nu är en del borta, den kommer inte tillbaks.






/Hilda

Älsklings Lillplutt riden i det fina vädret

Gick ner till stallet när jag vilat lite efter uttagningen. Bytte ut vattnet i hagarna. Sen hade jag "lektion" för Hugo och Candis. Hoppade lite studs mm. Candis var faktiskt riktigt fin och trött i slutet. Sedan gick jag upp till stallet och mocka och fixa det och sen gjorde jag iordning Lillen och red en sväng till medevi, Tyckte han var jättekul och var glad som bara den. Jag därimot fick stå upp i traven,  kunde inte rida lätt. Gjorde svinont. När jag kom tillbaks galoppera jag lite i paddoken och snacka om att han trivs på det tredelade bettet. Har börjat rida han på det nu igen. Lite jobbigt att ha amma träns på båda eftersom jag måste ändra hela tiden då Lillen har större huvud.

Jag älskar denna pojke något grymt!

/Hilda
Var ute och red Candis förut gick jätte bra, hon var lite busig :P men nu ska jag blogga lite och sen blir det är spela lite ps3 :) har inte så mycket att skriva just nu

/Hugo

Planeringen igen, Lite nytt och lite ändrat

Vecka 15
Torsdag- Skola. Ev träning med Märta för Nina. Packa, smörja till grevagården.
Fredag- åker till Grevagården med Märta (ska ej tävla, hade bara en box över) Hugo palle tävlar.
Lördag- Grevagården utan Märta.
Söndag- Grevagården utan Märta, åka hem.
Vecka 16
Måndag- Uppridning på Vreta med Märta Tisdag- Träning med Lillen för Nina
Onsdag-
Tordsdag-
Fredag-
Lördag- Fixa båda hästar inför tävling och deras saker.
Söndag- Tävling med båda hästarna. Märta  - 90cm Lillen - 95cm, 1m

Vecka 17

Måndag- Hugo ska tävla, så jag hänger med. (just nu får vi se om det blir någon tävling)

Klarade uppridningen

Vart på uppridning på Vreta med Märta. Klarade det. Vart inte så jättesvårt så. Men min rygg värkte som fan framförallt när vi skulle hoppa en lite bana Och sen skulle jag ta om en linje och efter den kom jag helt i obalans och det högg till som fan i ryggen :( Märta var fin framridningen gick helt okej lite spänd, både hon och jag. Framhoppningen och hoppningen gick bra tyckte jag.
Hoppade n te så högt. Huvudsaken var att dom såg att både ryttren och hästen skulle kunna klara av dom mål som var och att dom kunde utväcklas.

Alla 3 som man red upp för blev jättekära i märta sa dom. Framförallt hon dressystanten ;)
Nu hänger det bara på betygen om jag kommer in eller inte men det tror jag ja gör :)

/Hilda

söndag 17 april 2011

Bilder från Grevagården





Resultaten från helgen

Fredag, LA+5 - Palle gilla inte underlaget, var galska blött. Fick ett stopp på 7an, inte riktigt rakställd och så stog Palle imot lite pga underlaget.


Lördag, MSV B - Jättefin runda. Peta ett hiner i en komenation och sen ett töntigt lite stopp på sista, Hugo gick lite före och satt inte kvar och vänta så då stanna han men kanon fin runda.

Söndag, MSV B - ännu bätte runda än lördagen. Skitfin nolla och var 8 placerad.

lördag 16 april 2011

Blir ju inte så mycket bloggande

Blir ju inte så mycket bloggande när man är iväg såhär. Dagarna går snabbt och man har annat att tänka på än bloggandet. Just nu sitter jag och Hugo i lastbilen och kolla på tv, mamma och pappa är iväg med några andra och käkar på ngn kinaresturan tror jag. Hugo och jag ska snart gå över till en annan lastbil tror jag. Skriver nog mer sen, finns just nu inte så mycket att säga just nu ;)

/Hilda

fredag 15 april 2011

The most beautiful things on this earth!
/Hilda

Träningen igår

Sitter nu i lastbilen och har fått igång datorn. Tog ett tag.
Igår på träningen gick det jättebra. Hon var okej på framridningen. Och ja allt gick bra framhoppningen och allt. Hoppa lite linjer, stuts, ett galoppsprång oxer, 2 galoppsprång räcke.  Sen räcke, tre galoppsprång oxer mm.  Sen hoppa vi bana och det gick okej, Fick lite problem med en linje oxer 4 galoppsprång räcke. Det var så att det la en röd sak under och hindret la på 90 och hon hoppa minst en meter över och landa efter hindret typ 4 meter bakom minst. och då fick jag inte tillbaks henne och hon stanna på räcket och jag flög över och landa på nedre delen av ryggen så jag tappa luften och några rygg kotor trycktes ihop.

Äter smärtstillande nu, och red märta i morse och det gjorde ont men gick ändå bra :)

/Hilda

torsdag 14 april 2011

grevagården :)

Idag drar man till Grevagården :)

palle :D

fre: msvB


lör:msvB

sön:msvA

/Hugo

Går på smärtstillande efter träningen

Ni läste ju överskriften. Ramla av och tryckte ihop några kotor i ryggen eller något. Skriver mer imorgon. Lite mer utförligt om träningen och avramlandet (finns det något ord som heter så? Om inte så gör det det nu) Måste sova nu, kvart över 6 ringer klockan. Natti!
/Hilda

Hoppas allt är som vanligt imorgon. Pallar inte ha ryggen dom den är just nu!

Åker snart och tränar

Känns ju inte helt fel med lov nu kan jag säga!
När jag kom hem från skolan laga jag mat, käka och läste senaste hippson tidningen. Den gillas starkt.
Gick ner till stallet och fixa lite. Ska snart åka och träna märta för Nina. Lär komma hem rätt sent med tanke på att jag ska rida halv 7 och sen rider jag en timma - en och en halv.  Och sen tar det en timma hem med. Skriver mer ikväll. Har en del och göra, en ett inlägg eller två hinner jag med ;)

/Hilda
 

onsdag 13 april 2011

Lite inplanerade saker som sker på lovet

 Jag ska ju bara till skolan imorgon och sen är jag ledig fredag och sen är det ju lov. Detta under är lite saker jag har inplanerade på hästfronten. Självklart kommer jag ju rida alla dagar osv, detta är bara dom lite "speciella" sakerna jag vet om. Blir säkert mer spännande saker, lätt hänt att det blir det i vår familj :) Men det nedan vet jag i dagsläget.

Vecka 15
Torsdag- Skola. Ev träning med Märta för Nina. Packa, smörja till grevagården.
Fredag- åker till Grevagården med Märta (ska ej tävla, hade bara en box över) Hugo palle tävlar.
Lördag- Grevagården med Märta.
Söndag- Grevagården med Märta, åka hem.

Vecka 16
Måndag- Uppridning på Vreta med Märta
Tisdag-
Onsdag-
Tordsdag-
Fredag-
Lördag- Fixa båda hästar inför tävling och deras saker.
Söndag- Tävling med båda hästarna. Märta  - 90cm Lillen - 95cm, 1m

Vecka 17

Måndag- Hugo ska tävla, så jag hänger med.

/Hilda

Tre hästar rida, Mina älsklingar hoppade

Nu är jag inne igen, eller har käkat och duschat. Nu väntar jag på Big brother. Som börjar när som. kommer ju ta 100 år att skriva dett inlägg när jag ska se det samtidigt. Får skriva i pauserna.
Till det roliga nu då, till Hästarna.
 Gick ju ner till stallet vid halv 5 ungefär. Mocka och fixa allt annat till Märta och Lillen. Sen gjorde jag iordning Märta, klippte svansen lite på henne, den släpa i marken när jag borsta ut den, med glansspray och grejer.
 När jag red fram gick det väl sådär. Hon var väldigt spend och jag hade svårt att slappna av. Så fortsatte det lite när jag hoppa fram, men sen blev det jättemycket bättre. Hoppa först en bana på kanske 80-90cm och sen en bana på 1meter. Avsluta med att hoppa lite enstaka hinder på 115 cm :) Kändes jättebra.
Gjorde iordning henne och drack en halv energi dricka. Kändes som det behövdes efter 1 timmas ridning och i väntan på nästa timma.

Gjorde iordning Lillen och red fram han. Red fram på graman, jättefin. Men vet inte hur jag ska sammanfatta hur han är. Går inte beskriva. Finns inga ord. Han är helt enkelt kaos, hela han! Han var/är som en lite ponny som är galen! När jag hoppa fram drog han som jag inte vad, och sen hoppa jag en linje med 3 galoppsprång, hindrena la på 90 kanske, och han hoppar på 2 galoppsprång idioten. Tog ett tag innan han lyssna. När han väl börja göra det red jag lite linjer räcke, oxer 4 galoppsprång. Hoppa ungefär på 120, 125 cm :) Sen hoppade jag bana på 115 cm. Och av slutade med att hoppa några högre språng. Tillslut la hindret på 140 cm. Fett stolt att jag hoppa det eftersom jag är så hilma höjdrädd.

Gjorde iordning Lillen och HUgo Palle så red jag Palle ett kortare dressyr pass. Red mycket tempoväxlingar, skänkelvikningar och volter. Kom in från stallet vi 9.
Nu har jag även kollat BB klart var tvungen att se det och mitt i allt la min dator av. Pappa försöker laga den nu. Hoppas det går bra annars dör jag...

Tyvärr blev det inga bilder :/ 

/Hilda 

Visa häst och träning igår

Var och tränade igår, kom hem sent och orkade då inte blogga.
Först när jag kom dit visa jag en av Ninas häster för en spekulat. Gick bra.
Sen red jag hoppträning med Palle. Hoppade lite linjer med 4 galoppsprång. Runt 90cm första hinderet och andra 120cm :) Efter det red jag en av Ninas D.ponnyer, en unghäst som jag hoppade lite. Blev tyvärr inga bilder.
/Hugo

Onsdag - hemma från skolan

Hemma från skolan nu, har lagat lite mat till mej och bror och käkat.
Skolan har vart slapp som fan. Hade nationella prov i engelska på morgonen och sen rast, eget arbete, rast, svenska utan lärare och sen en halvtimmas matte. Efter skolan gjorde jag yttligare ett engelska nationellt prov. Har bara en del kvar nu. Kanske lite ointressant fakta men. Nu ska jag byta om och sen ta mej ner till stallet och mocka och det och sen rida. blir väl först märta och sen Lillen atar jag. Eller kanske Lillen får bli longerad. Skulle vara bra för honom :)

Känner nu hur trött jag är. Ska bli skönt med lite luft. Och så har ju jag bara en skoldag kvar sen ledig och lov. Underbart!
Hitta 2 bilder från i somras, en dag det regna väldigt mycket.

En blöt Lillplutt i somras.

2 blöta häster och rytare :)
/Hilda

tisdag 12 april 2011

Bilder på gården del 1

Några få bilder på stallplan och lite omkring det. Detta är bara del 1. Tänkte lägga ut lite olika pga att det blir mycket och rörigt annars. Därför är del 1 lite allmänt och stallplan och omkring det. Sedan tänkta jag göra liknande fast med huset, stallet, hagar, trädgård, lastbilen, övrigt :) 
från vägen, stallplan och huset

stallplan från huset

från stallplan ner mot vägen till oss. hagar på båda sidorna och sen paddoken med.

hagarna
/ Hilda

Eftermiddag på Vreta

Hejhej kom nyss hem efter att vart några timmar på vreta. Känns som om jag tagit helt rätt beslut. Ska dit igen på måndag och rida upp och hoppas på det bästa. Eftermiddagen var jättetrevlig, med jossan och allt. Och nu känns det jättebra, framtiden planerad och det ser jag fram imot. Bara uppridningen med då.

Förövrigt hann jag inte rida när jag kom hem. Jossan var med och så.

   / Hilda