söndag 31 juli 2011

Nothing without you

Jag har fattat ett beslut, men vet i fan om jag gjort rätt. Det är så mycket som står på spel. Mycket viktiga saker. KÄRLEK!

Det finns två saker jag offrar livet för. Två saker jag skulle döda för. Två saker jag gör allt för. Två saker jag älskar. Det är min familj och mina hästar.
Det är det ända jag känner betyder någonting. Någonting ända inne i hjärtat, ända inne i skälen.
Jag är så jävla rädd att förlora det. Att stå där ensam kvar, utan dom två sakerna är jag ensam, det spelar ingen roll om jag har hundra eller tusen personer runt om mej. Så länge det inte är min familj eller mina hästar, är jag ensam.

Ångesten kryper på allt mer. Rädslan kommer. Paniken.

Jag vet inte hur många gånger jag har gråtit idag. Jag känner paniken. Jag är så jävla rädd att lämna det som betyder någonting för en sak jag är så jävla rädd att misslyckas med. För en sak jag kommer misslyckas med om jag inte har dom som betyder omkring mej. Dom är det ända som kan ge mej någon form av ärligt självförtroende.För det finns det inte mycket kvar av.

När jag är på en tävling, ber jag till Gud om två saker. Den första är att det ska gå bra för Hugo.  Den andra är när jag kollar på prisutdelningar. Att jag någon gång kan få uppleva den fantastiska känslan av ett ärevarv igen. Kan ni tänka er det att jag måste ganska ofta hålla tillbaks tårarna när jag ser ett, töntigt va?
Bara för ett ärevarv. Det är fan inte klokt.
Det känns som om mitt bästa inte räcker till. Hur jag än kämpar, hur jag än försöker. Man blir så jävla glad över MINSTA LILLA framgång och sen tillbaks till ruta noll igen.
Det är tur jag har en bror att vara stolt över, känner inte mycket stolthet i mej själv.
JAG ÄLSKAR DEJ OCH ÄR FÖRBANNAT JÄVLA STOLT ÖVER DEJ OCH DINA FRAMGÅNGAR.

Jag vill så gärna lyckas men är så förbannat rädd.
Jag älskar er mamma, pappa, bror, Märta och Lillen. 
Jag försöker...

Kaninen Vann komenationsklassen LC på new forest SM



Så fina :) STORT GRATTIS Linnea och Kanin <3

blod, svätt och tårar?

Kom hem vid nio. Fixa lite i stallet och bytte om och hämta hästarna. Red fram Märta i alla gångarter. Hade ganska mycket problem med att få henne iform, men idag hade hon mycket bättre grundgalopp. Hon ville inte ge med sig utan kämpade imot och jag tänkte att jag inte skulle vara en sådan jävla nolla och ge mej så satt en bra stund i paddoken. gick väl okej på slutet. Efter typ 1,5 timma..
Hann tyvärr inte rida Lillen :(
Men han har inte vilat på ett tag så var inte hela världen.
/Hilda

Man ger allt men får ingenting tillbaks

Snart hemma, lämnat Valle i väderstad nu. Vill jag äns nämna Palle i detta inlägg? Hugo skulle hoppa fram på kryssen som var 20 cm kanske? Palle skickar av honom... Sket i att hoppa fram mer och in på banan Hugo hoppa 6 hinder och utgick med ett ner och ett stopp men gick in bara för att vinna över Palle. Så sjukt besviken på han just nu.

Kommer vara hemma ca 21:00
Lite och gör då med..

LB Valle & Palle

Valle var supertrött, framförallt mentalt. Vilket inte är så konstigt, han har ju inte vart hemmifrån på 5-6 år förutom när vi tävlade i Heda. Och nu har han ju övernattat här med :) han ville inte äns fatta galopp på framhoppningen och bocka och brallan eller det gjorde han i förra klassen med men mer nu. Hugo våga inte riktigt galoppera framåt. Bra runda fick ett "stopp" på ett hinder som var från utgången och ett tidsfel.

Palle fick 12 fel. 2 stopp, men han var jattefin, hade lite problem med en linje och så. Men kanon när Hugo kommer ut på det leende på läpparna :)

Valentino bello sun 2a placerad

Hugo har ridit Valle nu, LC. Jättefin runda och dom kom 2a med EN hundradel. Haha det var lite busigt. Snart ska han rida LB med båda hästarna!

lördag 30 juli 2011

Godnatt

Kvällen har vart lugn och mysig med trevliga människor. Ska sova nu så man orkar morgondagen.
LC & LB med Valle
LB & LA (nf SM) med Palle

Natti!

I Vetlanda på new forest SM

Red först Märta i morse. Jävligt fin måste jag säga men seg som fan. Red henne i ca 50-55 minier och Gud vad svett hon blev. Candis var oslagbar! Så himla fin! Jag var lite i otakt i början vilken inte va så konstigt eftersom jag ridit Märta precis innan.men sen jävlar vilken häst gick i jättefin form hela passet! Lillen red jag en sväng i skogen, bushäst.
Nu är vi framme i vetlanda och har fixat med hästarna hämta ju Valle påvägen hit. Så vi har me oss en hingst och en valack som tror han är hingst. Lugnt och skönt. Har även käkat och jag har ridit Palle och Hugo Valle. Gick jättefint. Haha hade med mej ridskor och en hjälm, så fick rida i jeans och tunna kl strumper, så snyggt! Nu får Valle knoppar och blir fin. /Hilda

fredag 29 juli 2011

Upp med tuppen

godmorgon!
sitter här och äter frukost. Tiden bara rinner iväg.
Gick upp vid 6 och fodrade hästarna, sedan tog jag en dusch och efter jag ätit är det stallet som gäller då jag ska försöka rida 3 häster iaf 2 innan vi åker klockan 10 :) /Hilda

Mer imorgon

Hallå där kött och blåbär! Dagen har sätt ut så att jag tog sovmorgon till 12, städade övervåningen och käka. Åkte sedan och handla mat, men glömde självklart hämta ut mitt paket -.-
När vi kom hem åt vi och sedan åkte hugo och jag furhjuling, Göör skoj! Sedan blev det fixa stallet och ut i skogen och galoppera Lillen och Hugo Candis. När vi kom tillbaks snärjde vi och sedan red Hugo markarbete på Palle och jag gick en sväng med Märta och sedan beta henne lite. Och så har vi fixat för imorgon med.
Vid 10 åker vi till Vetlanda med Palle och Valle på new forest SM. Ska bli kul. Innan det ska jag hinna duscha och rida 3 hästar hälst! Hurra att jag kommer hinna det, i min takt, då går det inte så fort. Ska upp om 4,5 timma så bäst att sova nu, godnatt /Hilda

Bloggtips!

Gud så skönt det var med en sovmorgon! jättemysigt att ligga i sängen och höra regnet smattra mot rutan. Sedan har jag och bror städat övervåningen. Nu blir det stallet.

sen är det så att jag är inne i en BLOGGPERIOD och läser JÄTTEMYCKET  bloggar så nu vill jag att DU kan vara gullig och TIPSA mej om bra bloggar! kan vara din egen blogg, någon kompis blogg, bloggar du läser eller en jättestor "känd" blogg! Tipsa mej om massa bloggar är NI gulliga!

/Hilda
Nu ligger min fina Candis ute på hästnet ;/ så om det är nån såm söker en riktigt fin c-ponny så är det bara att höra av sig

http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=511695&inriktning=7&typ=11

/Hugo

Ullared

Tänkte att jag har ju inte sagt vad jag köpte i ullared :) så har kommer det

  • lädergrimma till Märta
  • 2 bas linnen
  • 2 sportBHar
  • 5 par trosor
  • iphone skal
  • 2 tröjor (kanske kommer bild sen) 
  • godis 
Det blev inte mycket, men bra saker blev det :)

Hugo köpte ett jacson schabrak, hästgodis och strumpor vad jag kommer ihåg iaf

/Hilda 

torsdag 28 juli 2011

KOMMENTAR

Anonym sa...
Så fin han är. Hur länge har du haft honom?

Har ju ett paket att hämta ut kom jag på, kanske dags att hämta det imorgon?

Satan i gatan vilken häst!

Ridit Märta, satan vad fin hon var. När jag red fram henne, hade jag tänktet framåt! sket i formen, red bara mycket tempoväxlingar i både trav och galopp. Red övningen jag visa förut. Hon bjöd inte riktigt men jag försäkte att få henne framåt hela tiden, vilket var det viktigaste. Hon var jättefin i formen och allt!  Red ett intensift pass på 50 minuter?
Hon var göör svättig, massa lödder mellan bakbenen och svättig på rumpan, det måste ju betyda att hon jobbat bra med bakbenen?

Har även tvättat och fettat in Märtas sadel, hennes och Lillens träns, magplattan, ridskorna och mina stövlar.
Imorgon blir det lädergrimmor, extraträns, martingallar, sporrar och Lillens sadel.

/Hilda
Hej har varigt ute och smörjt 6st träns och 3st sadlar och 3st läder grimmor schuuuo känner mig duktig nu ska man spöa skiten ur Hilda (Vi ska köra ps3)

/HUgo :)

Markarbetsövning


Denna övning red jag med Lillen igår, kommer även rida den med Märta idag.
Blå- hinder på 60-70cm
Röd- bommar
Grön- upphöjda bommar. (sockerbit i ytteränden av bommen)

Jättebra att rida som en åtta äver hela banan, med galoppombyte över bommen i mitten. Skulle det inte kännas bra vid någon av övnoingarna är det ju bara att ta ett varv till över dom bommarna. Rids i galopp.
Rulla helatiden på gämna galoppsprång och få lika antal galoppsprång mellan bommarna men samma avstånd!
Hej det var länge sen har varigt väldigt dålig på att blogga på det sistonde sorry!

Men vill bara säga att jag har värdens bästa syster som gör negerbollar åt mig <3 :D

/Hugo

Upside Down







Det var lite bilder på Märta från Halmstad. Bilder längst ner är det Nadine som rider :)

Bloggen ska göras om!

Känner att det börjar bli dags för en ny header och design.
Kommer förhoppningsvis komma upp nästa vecka om ja/vi har tur.
Just nu har jag precis kommit in från stallet och dricker lite saft.
Har mockat och fixat allt sånt till mina bebisar, EXTRA fint har dom fått det idag bara för att jag tycker om dom så mycket ;)
Mamma har just nu lektion för 2 små tjejer som rider Candis och Lillen.
Senare ska jag rida ett markarbetspass på Lillen och Hugo på Palle skulle jag tro :)

/Hilda

onsdag 27 juli 2011

Mobilvariant för dej som läster våran blogg i Mobilen

Har ni som brukar läsa våran blogg sätt att jag ändrat lite så det blir lite smidigare när man kollar på den via mobilen?
För er som inte läser bloggen via mobilen utan via dator är det ingen skillnad för ;) (hoppas jag inte iaf ) hihi
Är detta bra eller dåligt? Hiss/diss? Skriv vad ni tycker, är det inte bra tar jag bort det så får vi ha det som vanligt igen ;)

Min dinosaurie

Ridit min plutt!
Skriver mer om det imorgon, då jag tänkte måla en bild och lägga ut, men får somsaft göra det imorgon för just nu har jag en av våra apple datorer och jag måste han min dator som ligger i lastbilen för att kunna fixa det;)

/pussgodnatt Hilda

Pizza nästa!

Blev typ såhäääär glad när mamma nyss ringde och sa att vi skulle käka pizza och undrade vad jag ville ha, haha. Ibland kan så lite gör en så glad ;)
Hugo har nu varit och tränat hingsten och när dom kommer hem blir det somsagt pizza och sedan blir det rida Lillen och Candis för vår del, skulle jag tro!


Ich liebe dich

Tränat Märta markarbete för stefan

Hejhopp, som jag nämde förut har jag tränat markarbete för Stefan. Gick helt godkänt. Hon var lite seg och skänkeldöv, vilket hon blir när hon tycker det är jobbigt. Men efter halva lektionen tyckte jag  ändå att hon lyssnade både fram och tillbaks. Red även lite på "klockan" (kan tyvärr inte visa bild, har fel dator för det)  tror dom flesta vet vad det är. 2 av bommarna var iaf upphöjda till 60 cm kanske. gick riktigt bra i högervarvet, lite svårare i vänstervarvet. Ikväll ska Lillen få göra lite liknande övningar.


/Hilda

Hugo och Axner i Ridsport, har ni väl inte missat?



Lånade bilderna från  http://ridsportida.wordpress.com/

Det gäller att ligga i

Snart är det träning med Märta som gäller. Hugo rider just nu Stefans c-ponny och efter det tar jag ett varv med Märta. Ska nog hoppa lite, måste få in bra flyt och känsla igen.

I eftermiddag blir det nog träning med hingsten i väderstad skulle jag tro.

tisdag 26 juli 2011

Hemma igen!

Hemma igen, vilket är jätteskönt! Både för mej och mina hästar. Jag ska sova i min säng inatt och dom i sina boxar, underbart!

Dagen började med att gå upp vi 8 (någongång?) och hjälpa Cajsa med stallet. Käkade lite efter det och sedan kollade när Hugo och Cajsa hoppade. Dom bytte hästar och vad jag såg gick det bra för dom båda.
Sedan skulle jag hoppa Märta, som jag litar noll på efter denna helg! Skitnervös innan kan jag säga! till vilken anledning? Jo det kan man frågan han där uppe...
Gick iaf super tycker jag! Vågade verkligen rida framåt, väldigt mycket framåt för mej iaf. Men det kändes kanon när det väl var över ;)
Efter jag ridit kollade vi när Felicia  hoppade spunk, så söta och duktig har hon minsann blivit ;) Efter det började vi packa in allt och vid 2-3 någon gång började vi rulla mot Motala. Stannade i Jönköping och käka och var hemma vid 8 ungefär. Nu har vi bara chillat och jag ska snart lägga mej, dötrött! sov bara 30 min påvägen hem!

Godnatt! imorgon ska jag försöka få till super uppdaterning och försöka få Hugo blogga ! godnatt kram Hilda

Fick bli en gammal bild på Hugo och spunk

måndag 25 juli 2011

Trött efter en kanon dag!

Hade faktiskt sovmorgon idag vilket var heeeeeeeeeeelt underbart! var länge sedan. Käka lite när jag vakna och sen kolla lite när Hugo och Cajsa red för ullrika. Sedan var det Min Tur med 2 andra. Red Märta och kan väl sängar att det var näst intill jättedåligt av mej i början. Skulle rida utan stigbyglar och det var inte så lätt med hala ridbyxor, sadel med knabbt några klossar, "skumpig" häst och dålig balans ;) hihi men kan säga att det var superbra markarbetsträning och på slutet gick det jättebra :) sedan grillade vi korv och chillade ett tag och jag red även Lillen, Cajsa tog lite bilder som Jag hoppas hon kan skicka till mej :) kvällen har bestått med trevligheter och en cyleltur till Ica. /hilda

söndag 24 juli 2011

I Kungsbacka

Hejhopp! Sitter nu i soffan och kollar på tv hemma hon jökelns bidergård och familj.
Lillen rev sista i grunen vilket var lite synd, hade ju vart kul med omhoppning, men fan vilket FANTASTISK runda! Svin nöjd! Underlaget var katasstrof men allt var kanon. Hugo var ju och red Axner i Varberg och hoppade La och var nolla och i rspc hade han ett ner, lite synd men jättebra runda :) första gången hoppa han inomhus eftersom tävlingen var inflyttad :) godnatt / Hilda

lördag 23 juli 2011

Får kämpa vidare, har iallafall fått svar

Hejhopp, hoppas det är bra med er? Jag kan känna att jag tycker det är kanon trots regn och mindre bra recultat. Var utesluten i 90cm med Märta. Men sådan skillnad från igår. Fick hjälp av Nadine vilket bar super! Märta var jättefin på ettan, tvåan och trean. Känns jättebra att hon var duktig på dom iaf. Sedan fick jag 2 stopp på 4an och ett på 5an. Med Nadine sa att jag gjorde så gott jag kunde och hon var ful, medan jag trodde det va mitt fel.

Lillen red jag 1m med och han var jättefin ch jätte pigg! Hade 2 ner men är superduper nöjd! <3
sedan red Nadine 110 cm på Märta för att få runt henne och visa vem som bestämmer. På framridningen var hon dum och Ful men Nadine är ju så duktig och löste det, men hon ramla av eller "kasta" sig av När Märta satte sej på arslet. På banan drog Märta lite men Nadine red jättebra och var nolla fram till sista i omhoppningen och rev det tyvärr. Dom slutade som 5 placerad. Jätteduktiga!!!

Imorgon ska Lillen och jag rida 1m och Hugo åker ju till Varberg och rider ridsport ponny cup med Axner! Heja dom!

Känner mej ändå nöjd med Märta, eller mer med mej själv som fortsatt kämpa och lyckas göra Det lite bättre för varje runda. Kram godnatt /hilda

fredag 22 juli 2011

Inlägget under blev lite fel såg jag! Under godnatt kram behöver ni inte bry er om:)

Tappat modet och fallit ner på knä

Gick ju inte alls bra Recultat messigt. I 80 med Märta fick jag 2 stopp. Hon stog imot mycket och vill inte framåt inne på banan. tror det beror på underlaget, var ju gräs + regn så hon blev lite osäker vilket jag med blev och hade jättedålig galopp. På framhoppningen var hon jättefin iaf. I 90 med Märta skulle jag ha bättre galopp. Vilket jag beslöt med för att ha fast jag inte kännde mej säker då. Så red på mer vilket gjorde att när jag närmade mej hindrens tog jag i henne istället så hon stannade tillslut 3 ggr och jag var ute. Men är nöjd att jag inte gick in med den "fega" galoppen utan försökte lite mer iaf. Får se det från det posetiva:) är ju våran första tävling och först gången jag rider henne på gräs så. Måste ju börja någonstans även om jag trott och hoppas på att vår första tävling skulle gå bättre. Hon har ju var grymt fin på cm hoppningarna vi ridit :) Lillen red jag 90 med och han rev 2 eller 3 hinder. Blev lite stark, men det är så han är och både han och jag hade kul och det är ju huvudsaken!

Tänkte ta och göra några pugnter jag är nöjd med.
Börjar med det jag är nöjd med me märta ( denna dag)
-fast hon blev helt annolunda på banan, försökte jag göra det bästa av det. Fick inte "panik" över det.
- jag kunde hantera min nervositet.
- jag bet ihop och kämpade trots mycket motgång.
- istället för att gå in i nästa klass och "fega" lite som i första, försökte jag i allefall förbättra det även om det inte gock så mycket bättre eftersom jag tog i henne istället.
-jag brukar ofta när jag misslyckats bli väldigt ledsen, men jag kunde koppla bort det för stunden och fokusera på kommande ritter och det posetiva.

Med Lillen var det posetiva
- att vi båda tycker det är kul
-jag struntar i om han river bara vi får tävla och ha kul tillsammans
- Lillens energi när han ser hinder, bushäst!

Det gäller fokusera på det posetiva, iaf försöka med det!
"försöker man ger man det chansen att lyckas eller att misslyckas, misslyckas man har men iaf försökt och gjort sitt bästa vilket är en seger i sej, försöker man inte alls har du förlorart större än om du misslyckas!"

Godnatt kram Hilda
-jag kunde hantera min nervositet bra.
- jag bet ihop och fortsatte kämpa trots motgång.
-istället för att gå in i nästa klass och göra samma fel igen, försökte jag göra motsatsen även om jag inte kunde

Trimmningen igår

Kunde tyvärr inte uppdatera när vi kommit fram igår för min mobil dog och det var problem med elen i början så kunde varken använda datorn (inget batteri) eller ladda telefonen. Menmen vi var framme runt 3. Fixade i stallet till 4, fixa med lastbilen till halv 5 kanske och sen käka vi och gick en promenad med pluttisarna som med fått mat. Trötta som vi var gick mamma ochsov en timma och jag, pappa och bror kolla på en Bond film. Sedan var det dags att trimma dom små liven. Märta var inte så sammarbetsvillig och stel. Så fick jobba igenom henne ordenkligt och hon lossa efte kanske 40 minuter helt. Haha satt och red henne säkert över en timma. Plaskvåt va hon. Men hon behövdes jobbas igenom som sagt. Lillen jogga jag mest och jobba han lite i alla gångarter. Sedan pratade jag lite med en tjej som också skulle tävla imorgon. Trevligt. /hilda

torsdag 21 juli 2011

Självklart när man har ca 30 min kvar och har åkt i 4 timmar är det en trafikolycka, så vi måste åka en omväg på en riktigt dålig tattar väg...
Vill just nu bara ut och gå en sväng med mina hästar så dom får röra lite på sig. /hilda

I lastbilen Påväg till halmstad

Ligger och Chillar i lastbilen Påväg till Halmstad. Gick upp vid 8 i morse och tog en dusch och packade det sista. Vid 9 gick jag ner till stallet och borstade först Märta och lindade henne. Sedan var det Lillens tur lika dagt fast han fick transportskydd i stället. Lastade vi 10 och dom sprang på lastbilen. Det första Lillen gjorde när han kom in var att slicka på allt ... Fönster, burkar och Märta. (var pantburkar vi lagt i en påse och hängt på en krok, vilkt han nodde till och körde ner huvudet i påsen och började slicka) bushäst. Båda hästarna stog och slickade i vattenkoppen som är ur funktion kan man säga. Så jag tänkte att jag skulle ge dom lite vatten. Jag gick och hämtade en hink och kollade först om Lillen ville ha. Han lekte bara med det. Märta lekte lite, sen drack, kolla läget runt om, lekte lite och drack. Så tänkte jag jag häller i lite vatten i vatten koppen iaf har dom ju lite iaf. Och var gör Lillen? Jo han lapar i sig vattnet som en hund. HAHA och Märta börjar göra lika dant. Så där sår domdär 2 och dricker vatten som hundar i samma vattenkopp Hahah! Så söta! Sedan börjar dom skvätta vatten på varandra knäppisar.
Nu är vi Påväg iaf! Är väl framme straxt efter 2.
Hugo mamma och Axner åker transporten dit och är straxt bakom oss ;)

Blev ju ett jätteintressant inlägg om mina knäppisar! /Hilda

onsdag 20 juli 2011

IMORGON ÅKER VI!!!

allt packat och klart, hästarna badade och flätade!
Åker imorgon runt 10 :) 

Lillen i heda




Tränat Märta markarbete för stefan

Som överskriften lyder, har jag tränat Märta. Gick superbra. I början var hon stel och inte speciellt samarbetsvillig. Men sedan började hon lossna och tillstist gjorde hon det med. Jättefin var hon ♥ 
När vi ridit fram ordenkligt red på på ett kryss med trav-och galoppbommar och sedan hoppade vi ett hinder på ca  70 cm kanske, med sne galoppblom framför och bakom, (kan tyvärr inte visa på bild hur jag menar eftersom jag inte kan det på denna dator) jättefin i högervarv. När vi bytte till vänster kom jag på lite snabbt och  hon blev lite överaskad och stanna. Och jag flög av. haha sedan gick det bra iaf. 


Min fina häst!

Axner i Västervik





Dagens planer

Städat huset och ätit frukost.

Ska göras idag
  • Tvätta det sista av sakerna
  • Brodera några lindor och schabrak
  • Mocka 
  • Rida Lillen i skogen
  • Rida dressyr på Märta
  • Smörja lädret
  • Packa tävlingkläder
  • Packa vanliga kläder
  • Packa ridkäder
  •  Packa allt annat till hästarna
  • Bada Märta
  • Tvätta Lillen

Det var nog det mesta det. Hugo ska väl göra det samma fast packa till Axner och lite så. Desutom kommer det en häst hit vid 10 som Hugo ska rida.

/Hilda

tisdag 19 juli 2011

Tre bilder på Axner i vetlanda



Kom hem med 2 MSV b segrar och SM kvalad! Underbara ponny!

Känner mej krasslig

Går och lägger mej nu. Känner mej inte hundra. Svullen i halsen och tung och ont i huvudet. Imorgon blir det en heldag i stallet! Mycket som ska göras. natti /Hilda

Hästarnas Namn, smeknamn och förkortningar

Upside Down - Märta, M
Ligood- Lillen,  Lillplutt, L
Candis- brallis, C
Hembys Parsifal - Palle, P
Axner- den lilla gula, A
Valentino bello sun- Valle, hingsten, V
Golden gold- GG, miss pro
Dalman - dalis

Det var nog det tror jag :) om hästarna som ofta kommer upp i bloggen :) 

Kommentaren

Anonym sa...
Haha, grattis. Vad duktig du är på tävlingsbanan, jag har sätt dig tävla några gånger och det verkar typ alltid gå bra för dig !!  Tackar :) Alltid går det inte bra :)
Anonym sa...
hej! kan ni typ skriva vilka hästar ni har och vad ni kallar dom för vissa förstår inte riktig tmed alla förkortningar? :)  Kommer ett inlägg om det ikväll :) Tack att du frågar om något är otydligt! :)
 

Nya ridstövlar + sex hästar ridna

Tjo! Vart en riktigt bra dag idag. Jag gick upp vid 8 och åkte in till stan på möte. Sen hem och hämtade mamma och Hugo så åkte vi till sharpman och jag köpte nya stövlar och bruna gummisnoddar. sen åkte vi hem till Cervin där Hugo red hingsten. Sedan åkte vi till farmor och firade henne som fyllde 83 år. GRATTIS! när vi kom hem rid jag Märta. Hoppade lite och är supernöjd! Hoppade 3 räcken på drygt 1m. Känns kanon inför fredag. Sedan red jag Lillen och Hugo Candis. Dom fik gå ett lättare pass. Sedan var det dags för käk. Och när vi var mätta blev det rida för min del Palle och för Hugos del Axner. Blev ett bra pass. Nu har jag kollat på allsång på Skansen. Trodde Petter skulle vara med mer en en gång men inte det inte. Kolla typ 58 minuter i onödan. Ajja nu ska jag gå ut och mocka. Sedan börja packa lite smått. / HIlda

lördag 16 juli 2011

Västervik

Sitter i hästdelen på lastbilen i västervik. Kollar just nu på D ponnyna i LAn. Hugo ska snart rida LA på Palle. Hoppas det går bra. Igår red han en superfin men blodig runda. Axner var 2 i MSv B som var ihopslagen med c ponnyna.

Känner mej värdelös på uppdateringen men hoppas ni kikar in och kollar ibland iaf.
Jag och Lillen var ju i Heda och tävla i torsdags och red 90 och 1m. Var nolla i 90 ;) supernöjd! Första gången Lillen och jag vart nolla. I 1m fick jag inte så bra känsla som i 90 men försökte "göra det bästa av det" och red runt med en hyfsad runda med ett nerslag. Har aldrig hänt förr att jag kommit hem från en tävling med bara ett ner :D supernöjd!

onsdag 13 juli 2011

dagens ridpass

Gick upp vid 8, käka lite snabbt och gav mej sedan ut till stallet och mocka och städa, vid ca 9 satt jag på Märta och hoppade henne. Hoppa fram på lite hinder och linjer och hoppade sen bana på 80-90 cm, fick lite problem på en linje men la bara ner det lite och sen hoppade det och fortsatte resten av banan. La sedan upp linjen lite igen och kom utan några som helst problem.  Avslutade med att hoppa ett räcke på en meter. Så himla nöjd. Då tänker ni, oj vad duktig hon är då som hoppar en meter men för mej när jag rider Märta är det superbra. Hon är så sjukt duktig och jag måste låta henne sköta hoppandet, och inte lägga mej i och förstöra. Vilket jag lätt gör så fort det blir LITE högre.
Lillen red jag ett kortare dressyrpass på. Helt klart nöjd.Linda båda hästarna och fixa och sen stressa in och käka, byta om, osv. Åkte till hööks köpte träns och flugpannband. sen till Heda. Kom hem vid halv 8, red Lillen igen, provde ett nytt bett, vilket han funka super p. Hoppa även lite på en volt, för bettet skull. Sluta på ca 115 cm, inga problem! Resten av kvällen har bestått av packning till västervik, tävlingen imorgon och fläta lillen som inte ville stå still.

Imorgon är det tävling 90, 1m med plutt. sen stressa hem till hovslagaren och sen blir det åka till västervik med den lilla gula och Palle.

Tävling Heda

Hingsten - vann LD stilhoppning, 2 i LC
GG-(avdelning B) stack på sidan av ett hinder. I LC rev hon sista men blev unghästplacerad :)

tisdag 12 juli 2011

Upside down & Ligood 

bilder

Har så mycket bilder jag skulle vilja dela med mej av. Men min dator är super full och jag är rädd om jag laddar in mer bilder i den kommer den gå sönder...  SKIT!

Nu på morgonen har jag iaf haft en timma för mej själv i stallet vilket var jätteskönt. Inte tänka så mycket utan bara va! mockade, la in mat och fixade med vatten i hagen osv! /Hilda

söndag 10 juli 2011

Veckans planer

Måndag - rida, fixa stallet osv på förmiddagen. Hanna kommer
Tisdag - rida, fixa stall osv, börja packa till västervik lite smått
Onsdag - Packa, rida , Tävling Heda för Hugo men GG och Valle
Torsdag- packa det sista, rida, Ev tävling Heda för Hilda och Lillen.Åka till Västervik
Fredag - tävling Västervik men Palle och Axner
Lördag - tävling Västervik men Palle och Axner

Söndag-tävling Västervik men Palle och Axner


Om det nu blir som planerat och jag kommer med på tävlingen kommer vi vara och tävla onsdag, torsdag, fredag-söndag

lördag 9 juli 2011

Om jag ändå vad som du

Du är min bästa vän och bror. Du vet inte om hur grym du är! Jag tänker ofta när jag ser dej, framförallt rida, om jag ändå vorde som dej. Du är så modig och har sådan kännsla. Du kan vara rädd men du försöker alltid och ofta löser du det med. MEN du försöker! Jag är för rädd för Att misslyckas för att våga försöka lyckas. Vilket bara är fel!
Varenda pris och berömm du får, förkänar du det. Ta åt dej och var stolt.
Lova mej och alltid fortsätta kämpa, även vid motgångar. Du kommer komma ifrån dom. För du är GRYM!


Ingen kommer någonsin vara stoltare än vad jag kommer vara över dej / Sister.

Jag älskar dej.

Jag är för rädd för att misslyckas för att våga försöka lyckas

Ridit A och P

Eftersom jag tyckte min bror hade gjort ett bra jobb på dagens tävling, med 5 ritter. Med unghäst, hingst och lilla Candis. Vilket kräver lite mer med hingst och unghäst. Tyckte jag han kunde vila eftermiddagen och har nu därför ridit Axner och Palle. Både Var jättefina:) tyckte lite synd om den lille gula som fick tjockis på sig men :) 
/Hilda

Dart light harstad cup riden med VINNST

Framhoppningsklass valfri höjd
Vallentino bello sun - 75cm - Nolla.
GG - 70 cm - 2 ner, en volt. Pigg och stark, inte så lätt me en unghäst på del banan, där hindrens kom fort.
Lillen- 80cm- 12 fel först. 2 ner och en volt. Samma som GG men Lillen är ju ingeb unghäst. Med Lillplutt är Lillplutt. Sen red jag om och då var vi Nolla.

Dart light harstad cup (väljer rimlig höjd)
Vallentino bello sun - 75cm- noll-nolla och VANN
Candis -90 cm- Tvåa!
GG- 70cm- ett ner- 9placerad
Lillplutt- 80 cm - 2 ner, men superduper fin! - 12 placerad!

Först gången Lillen fick pris <3 det fick ju alla men jag är lika glad ändå :D

fredag 8 juli 2011

Påväg till väderstad

Är Påväg till väderstad och ska tävla eller tävla och tävla en tävling för ninas elever kn man säga :) Lillplutt och Candis är med :)

städat lastbil i 3timmar

Städat hus och tagit en cykelrunda på 1,5 timma. Lagat mat och städat lastbilen i 3 timmar. Tog en rätt så bra stund men nu är det jättefint. Vilket det kommer va till torsdag då vi åker till västevik. Nu blir det strallet. Jag och bror ska rida 5 hästar, mocka och fixa iordning till imorgon. Skriver mer sen någon gång .) /Hilda
hallå hallå

Nu ska jag och syrran ut och cykla lite :P

kuligt

/Hugo :)

godmorgon världen!

vaknade för ett tag sedan och nu äter jag frukost. Vi får se vad denna dag har att bjuda på.
Ganska mycket städning skulle jag tro. Ska fixa tvätte och disken och sen städa lastbilen. Och självklart rida men det är ju inte så tråkigt :) får se vem som rider vem, när, hur och var. /Hilda

torsdag 7 juli 2011

Hos frisören

Sitter hos frisören och kollar när Higo klipper sig. 2 av 5 hästar ridna. Tar dom andra ikäll när det är lite svalare och för hoppningsvis lite mindre flugor och bromsar.

onsdag 6 juli 2011

ställer klockan på 8

La mej i sängen nu med 3 mysiga hundar! Ställer klockan på 8 så ska jag försöka ta mej upp och duscha då för vad som hände igår natt vet jag inte men mitt hår är Göör tovigt nu så det blir fett med balsam och hoppas inte håret ramlar av. Sedan blir det stallet och mina fina hästar. Gud vad skönt från och med nästa vecka då pappa har semester att man kommer kunna rida ut på förmiddagarna! Vill inte göra det om det inte är någon vuxen hemma. Iaf man flyger av ät det bra om någon kan komma med bilen och hitta hästen innan det springer över rixvägen. Imorgon blir det antingen om jag väntar tills mamma kommer hem att klättre med hästarna eller om jag ska ta och galoppträna Lillen och rida Märta i hagen eller Märta i hagen och köättre med Lillen ? Hmm det löser sig ;) ska försöka hinna me att färga håret imorgon med tror jag :) kör på rödbrunt. Kommer bli en sådan prosses för att få det blont så skippar det tror ja :) godnatt och kram /Hilda
Anywhere you are, I am near
Anywhere you go, I'll be there
And I'm gonna be here forever more
Every single promise I keep

Är så sjukt nervös!

Vår utrustning - hjälmarna

Det verkar vara det som intressernar folk, utrustning! Så vi kör på det. Har jag lite och blogga om, sådana här dagar :) Hoppas bara dator är på min sida. Nu kör vi på våra hjälmar!

Samshield- min absoluta favorit! Har aldrig haft på med en skönare hjälm. Köpte den sommaren 2008 tror jag eller om det var 2007 men nästan säker på att det var 08. Har ridit i den nästan varje dag sedan jag fick den och den är jättefin fortfarande, har inte gått sönder eller vart några som helst problem. Klart att den har blivit lite solblekt, men pratade med återförsäljarna i Sverige när vi var på en tävling och man kan tydligen lämna in dom på ångning eller va det var skulle det bli som nästan ny igen! man får designa hjälmen precis som man själv vill. Jag valde en ändå en ganska variant men man kan ha hur mycket färger, diamanter, matrial osv man vill i stort sätt. Jag har exakt den på bliden bara det att jag har mitt namn på min med och 5-6 swaroski diamanter vid det röda! Min hjälm kosta runt 6500 kronor.

GPA speed air-Fick Hugo ganska tidigt i sin ridkarriär. Lätt och skön, kommer nu förtiden inte till använding speciellt ofta. Beror mest på att skärmen gått sänder, vilket händer lätt men det finns ju lim. kostar runt 5500 kronor.

Uvex fp3 classic- Lätt och skön hjälm. Jag tycker själv det är lite utav en killhjälm. Det passar ju Hugo eftersom han är en kille ;) finns jättemånga olika modeller, vikter, färgen osv. Just denna kostar 1800 kronor.
GPA pikeur- Denna hjälm har vi 2 likadana av. Jag hade dom under min b-ponny tid och även lite på C-ponny. vet inte hur många sådana jag haft. om jag krascha hjälmen och skulle få en ny ville jag ha en lika dan igen. Visst då fanns det ju inte lika mycket att välja på som idag. Vilket är rätt sjukt eftersom det bara var 7 årsen max. Men tillbaks till hjälmen. Jag kan tyvärr inte han dom längre men hugo rider i dom ibland hemma och så. Kostar 3700 kronor tror ja.
john whitaker - Hugo rider alltid i den hemma. Hade även den som tävlingshjälm innan han fick uvexen. Han har den dock i blå och med Sverigeflaggor på. Har ni säkert sätt bilder på :) Kostar runt 2600 kronor.
Lättvilktshjälm-Vet i fan vad jag har för märke men det är något liknande som den på bilden, jag köpte den till att ha att rida i hemma. Inte slita mer på min fina älsklings hjälm(a) den duger helt enkelt. Tycker den är jättebra för det priset. Jag köpte den på REA och då kostade den 450 kronor, tror den kostar i vanliga fall 100-200 kronor mer.


Räknade ut att vi har hjälmar för 24 250 kronor rätt mycket ändå, men det är ju ändå 7 hjälmar :)
Kommer fortsätt med vår utrustning såhär. något speciellet ni vill att jag skriver om angående vår utrustning?
/Hilda

L O V E

tisdag 5 juli 2011

Trött som ett berg!

Tycket det blev ett bra uttryck "trött som en berg" hihi som iaf betyder att jag har vart vaken sedan 7 imorse, vart upp sedan 8, vart i stallet halv 9 och satt på Palle klockan 9 då även Hugo satt på Candis. Red lite till en början i hagen och sen in i pardonen och rulla lite över ett hinder på 70-80 cm kanske. När vi var klara med dom red vi Märta och Axner i hagen. Red Märta på graman lite lätt bara, det va till lite hjälp om man säger så :) Hugriga som björnar gick vi i och åt frukost/lunch och hämtade andan lite. Sedan gick vi ner till stallet och sadlade på Lillen och så hade jag "lektion" för Hugo som red Lillen. Gud så fint det såg ut :) hoppade även lite eller ja hindret var ganska snabbt uppe på 125 cm. Sen fick han inte hoppa högre för mej :) (ska försöka få upp vidionn här med, annars finns den på facebook. När dom 5 var ridna blev det total röj av stallet! Fyfan säger jag bara, har ont i hela kroppen nu. Tog ca 4 timmar! Men fan vad fint det blev! på kvällen har farmor och hennes vännina (någon avlägsen släkting till oss) vart här och grillat. Sen har Hugo och jag myst som små björnar i soffan! Ojoj vad uttryck jag kommer på...
Nu blire sova, ny, spännande dag imorgon :)
Lovar det kommer bli roligare bokhyllor när min dator kommer igång igen! Den funkar ju men är duperade och kan tyvärr inte få in några nya bilder från kamenan in i datorn. Då lär det kracha!! Har så fina bilder från Vetlanda! Ajja puss och kram Hilda

måndag 4 juli 2011

NU!

Vakna vid 7 och la i sängen en timma nu sitter jag här och nu blir det ut och rida, mocka osv, och storstädning av stallet.
Hilda- Märta, Palle
Hugo- Axner, Candis och Lillen, vilket jag hjälper han med.

Träningen igår

Hugo red första Valle och jag kollade lite när han red och det såg bra ut tyckte jag allt. Tog ut Lillen och red han lite på fältet utanför ridhuset. Var ju inte så bra att ta in han i ridhuset när Hugo sitter och rider en lite små busig hingst så. Red fram han i alla gångarter. Red fram lite till i ridhuset och Hugo red GG. Började med att hoppa lite stuts, vilket var något nytt för GG. Jätteduktig var hon och Lillen med. sen hoppade vi lite linjer och det gick bra för både mej och Hugo. Avslutade med att öva lite snäva svängar vilket också var något nytt för GG och inget jag hag gjort med Lillen häller. Jätteduktiga båda två! Jag är jättenöjd med hoppdelen men framridningen gick inget vidare för det tyckte Lillen inte var något vidare, Hugo är nöjd med båda. /Hilda

söndag 3 juli 2011

Jag älskar er för mycket,

I den sittsen jag sitter i nu, är det bara jobbigt. Andvänd hjärnan inte hjärtat, om jag väljer hjärtat går det nog inte alls. FAAAAAAAAAAAN!

Inte så illa!

inte så illa att 41 st gillar segern i MSV b i vetlanda ;)
Bloggen ska tillbaks! Ikväll...!